Olvasóink szerint Kállai Mária és Pócs János jövője sem biztosított a Fidesznél

Megosztás

A hazai független sajtó szerint a júniusi választások után akkora lehet az elégedetlenség a Fideszen belül, hogy a következő ciklusra több tucat, konkrétan negyven regnáló képviselő távozhat az Országházból. Kubatov Gábor pártigazgató egy balatongyöröki rendezvényen szintén arról beszélt, hogy az eredményekből kifolyólag evidens, hogy 2026-ra az egyéni képviselőjelöltek egy részét lecserélhetik. Megszavaztattuk olvasóinkkal a Pócs-Kállai-Herczeg-Kovács négyes, azaz a Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintettek esélyeit, most pedig be is mutatjuk a végeredményt.

Az év elején a kormánypártok még messze nem szembesültek a most tapasztalható válsággal, ám a kegyelmi botrány és Magyar Péter színrelépése mindent megváltoztatott. A Tisza Párt kiemelkedő EP-választási szereplése után sikerült megszilárdítani a támogatottságukat, ráadásul a legtöbb felmérés szerint egyre közelebb kerülnek a Fideszhez.

Az elmúlt hetekben a lap több háttérbeszélgetést kezdeményezett belső körökből, köztük olyan képviselőkkel, akik arra utaltak, hogy Győr, Szombathely, Pápa, Érd, Csepel, Szolnok és Budakeszi gyenge eredményei miatt a kormánypárti országgyűlési képviselők és választókerületi elnökök közül többen is búcsúzni kényszerülhetnek.

Az egyik forrás szerint mindennek az alfája és omegája, Orbán Viktor úgy vélekedik, a probléma ott van, hogy sok tag, vagy képviselő nem tapasztalta meg az ellenzéki létet, nem kellett nagyon kampányolniuk, vagy kopogtatócédulát gyűjteniük, ergo „soha nem dolgoztak keményen”.

Kállai Mária, a megyeszékhely térségének honanyája a cikkben említésre is kerül, mint olyan, akivel szinte biztosan nem számolnak másfél év múlva.

Több meglepő eredmény született megyénkben, míg Szolnokon Györfi Mihály, az egyesült ellenzék polgármesterjelöltje nyert a jól beágyazott Szalay Ferenc ellen, addig Pócs János birodalmában, Jászapátin alulmaradt a fia egy, a Tisza Párt által is támogatott kihívóval szemben.

Kíváncsiak voltunk, ebben a turbulens politikai időszakban hogy gondolkodnak olvasóink, ezért megkérdeztük: Ön szerint melyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselő van a legnagyobb bajban? 541 szavaztnál lezártuk a voksolást, az eredmények:

A térségükben nagy zakóval záró képviselők, Kállai Mária (236) és Pócs János (282) toronymagasan végeztek a “legjobbak” között, bár némi meglepetés, hogy olvasóink úgy vélik, június után utóbbinak inog a széke leginkább. Herczeg Zsolt (14) és Kovács Sándor (9) egyelőre nem rúgtak labdába, bár 2026 áprilisáig még sok minden történhet.

Kép: Pócs János Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek